[#1] Jaka jest obecna sytulacja amigi
tylko prosze o powazna odp.
[#2] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@SzaryWilk, post #1

Zależy - jeden trzyma Amigę w piwnicy - jej sytuacja nie jest zbyt dobra - zimno wilgotno, ciemno i wogóle niefajnie.
Inni mają Amigę w domu - wtedy jej sytuacja jest całkiem dobra.
Niektórzy nawet używają Amigi i ścierają z niej kurz - wtedy sytuacja takiej Amigi jest nawet bardzo dobra.

[#3] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@SzaryWilk, post #1

najlepsza od lat. rok 2007 bedzie rokiem amigi!

[#4] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@kiero, post #3

A rok 2067 będzie naprawdę cudowny i dokona nowego przełomu. To taka szybka estymacja, bazująca na obecnym stanie Amigi, oczywiście.

[#5] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@MinisterQ, post #4

Właśnie poznałem nowe piękne polskie (a jakże!) słowo: estymacja.

W słownikach znajduje się blisko ekscytacji, defloracji oraz erekcji.

OT: Ja na jednej Amidze sobie używam, druga na zapas jest w piwnicy (ale to tylko CD32)

[#6] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Prince, post #5

petro zyje ?.konferencji nie organizuje.
[#7] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@SzaryWilk, post #6

Pogrzeb był w sobotę.

[#8] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@SzaryWilk, post #6

Jeszcze dwie godziny i bedzie mozna wyć :P
[#9] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Prince, post #5

Nie podoba się? To na drzewo. ;) Pracując jako programista sam załapałbyś takiej nowomowy...

[#10] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@MinisterQ, post #9

Pracuję jako tokarz (nawet nie CNC), tu panuje trochę inny slang ;)

A właśnie, że podobaja mi sie takie "trudne" słowa :P

[#11] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Prince, post #10

dla mnie odpowiedz jest oczywista :

amiga tak sie ma do dziesiejszych zastosowan co polski fiat 125 z 1969 roku czy syrenka 104 :P

fajne rzeczy i mozna ich uzywac od czasu do czasu dla przyjemnosci, ale do codziennych zadan sie raczej malo nadaja (tzw. hobby OK )

Ostatnia modyfikacja: 20.03.07 22:37
[#12] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@SzaryWilk, post #1

To bardzo ciekawe pytanie. Poproszę o następne...
[#13] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Prince, post #10

Estymacja nie jest trudnym slowem ani nowomowa.... To słowo uzywane powszechnie w statystyce...

[#14] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@kutafon, post #11

@ kutafon
fajne rzeczy i mozna ich uzywac od czasu do czasu dla przyjemnosci, ale do codziennych zadan sie raczej malo nadaja

Ja używam Amigi do jak najbardziej codziennych zastosowań. Tym bardziej, że nie mam peceta i windowsa... no... w piwnicy chyba coś stoi... :)
[#15] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@kutafon, post #11

Niektórzy nawet używają Amigi i ścierają z niej kurz - wtedy sytuacja takiej Amigi jest nawet bardzo dobra.
o to ja :D
amiga tak sie ma do dziesiejszych zastosowan co polski fiat 125 z 1969 roku czy syrenka 104

fajne rzeczy i mozna ich uzywac od czasu do czasu dla przyjemnosci, ale do codziennych zadan sie raczej malo nadaja (tzw. hobby )

oj tu się nie zgodzę z kolegą. są sytuację w których piecet wymięka a z powodzeniem można problemom zaradzić na Ami. np. kupiłem se mp3kę i mogłem na windowsie załadować maxymalnie 130 plików w jeden katalog. na AmigaOS nie miałem żadnego problemu. brejdak chciał animowany gif na avatar na jakieś forum. chciał przerobić filmik mpeg na gif. na piecu szukał programów, ale tylko klął, bo same komercyjne wersje shareware zawsze czegoś nie miały. mpega wrzuciłem na AmigaOS i sprawa była załatwiona w ciągu 10 minut. mógłbym takich przykładów uzbierać jeszcze trochę.

[#16] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@QkiZ, post #15

To u mnie jest taka:
jedna amiga stoi w piwnicy
druga służy do księgowania
trzecia jest moja i stoi u dziadka jako coś rozrywkowego bo czasami nudno jest :P :D

Sytuacja jest trudna ale nie wnikam ....myśle że już nic się nie ruszy poza tym że fani będą tworzyć oprogramowanie albo cud...

Ostatnia modyfikacja: 21.03.07 10:24
[#17] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@QkiZ, post #15

QkiZ napisał(a):

> mógłbym takich przykładów uzbierać jeszcze trochę.

Raczej: wyssać z palca. Odtwarzacze MP3 używają microsoftowego systemu plików FAT, a amigowe programy do obróbki mpg są oparte na linuksowych źródłach.

[#18] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Fei, post #17

czyli co nie ma nadziei ?.
[#19] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Fei, post #17

Raczej: wyssać z palca
czyżby... :P

Odtwarzacze MP3 używają microsoftowego systemu plików FAT
który jest obsługiwany przez Amigi :P

a amigowe programy do obróbki mpg są oparte na linuksowych źródłach.
co nie zmienia faktu że przerobiłem mpega na AmigaOS

Ostatnia modyfikacja: 21.03.07 10:42
[#20] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@SzaryWilk, post #1

SzaryWilk albo jaja sobie robi, albo jest jakimś niedorozwojem, bo ile razy można zadawać w sumie podobne pytania na podobne tematy? Możliwe, że ma kłopoty z pamięcią spowodowane jakąś traumą z przeszłości, np. spaliła mu się Amiga w tragicznych okolicznościach w połowie lat 90-tych. Nie utrwalają mu się obecne zdarzenia w pamięci i dlatego nie może na ich podstawie wnioskować, dlatego musi zadawać wciąż te same pytania

Ostatnia modyfikacja: 21.03.07 10:44
[#21] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@QkiZ, post #19

QkiZ napisał(a):

> Odtwarzacze MP3 używają microsoftowego systemu plików
> FAT

> który jest obsługiwany przez Amigi :P

Po zainstalowaniu zewnętrznego sterownika. Oczywiście ograniczenie do 130 plików w katalogu to bzdura. FAT16 obsługuje do 65.517 plików, a FAT32 do 268.435.437.

> a amigowe programy do obróbki mpg są oparte na linuksowych
> źródłach.

> co nie zmienia faktu że przerobiłem mpega na AmigaOS

Brawo. Tak samo jak na każdym innym systemie. Tylko że na AmigaOS akurat potrafisz, a na innych nie i tworzysz legendy ludowe.

[#22] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Fei, post #21

Oczywiście ograniczenie do 130 plików w katalogu to bzdura. FAT16 obsługuje do 65.517 plików, a FAT32 do 268.435.437.

Poza tym wystarczy zerknąć do katalogu windowssystem32 by rozwiać wszystkie wątpliwości w tej sprawie...

[#23] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@SzaryWilk, post #18

czyli co nie ma nadziei ?.

Juz prawie nie ma. Jestesmy na betonowej wyspie bez srodkow do egzystencji. Zamiast wody, jest tylko mgielna otchlan, czarna wielka dziura z ktorej co jakis wyplywaja bledni rycerze na swoich szalonych rumakach. Siejac spustoszenie w naszych glowach...
Jednak zaczyna pojawiac sie mala iskierka nadzieji. Z szarego, jeszcze nie do konca betonowego lasu, pojawil sie czlowiek w szarym kapturze. Niedawno ostatni archeologowie, ktorzy pochadza z krainy blekitnego motyla, odkryli w grocie "nad wielkim urwiskiem", stare papirusy. Legenda mowi, ze czlowiek ow, poprowadzi ostatnich amigowcow ku zwyciestwie. Tak wiec sa szanse ze betonowa wyspa zamieni sie ponownie w zielona, a slonce odbite w zbroji wielkiego wojownika, zablysnie ku chwale Amigi...
[#24] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Andrzej Drozd, post #23

Kim on jest

[#25] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Andrzej Drozd, post #23

Chciałbym poznać Twojego dilera.

[#26] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Andrzej Drozd, post #23

Odstaw to, to jest niebezpieczne.

[#27] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Fei, post #21

Oczywiście ograniczenie do 130 plików w katalogu to bzdura.

Nie w odtwarzaczach MP3 na flaszkach. Musiałem założyć 4 katalogi w swoim, żeby zmieścić wszystkie pliki (w każdym po ok. 130 plików, bo winda na więcej nie pozwala). System dyskowy na playerku to FAT16, więc powinno w jednym katalogu zmieścić się, tak jak piszesz, 65tys obiektów. Jednak Winda zakłada na moją flaszkę jakieś dziwne, sztuczne ograniczenia.

Ostatnia modyfikacja: 21.03.07 11:41
[#28] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Fei, post #25

Pobliska elektrownia, smog samochodowy i powrot zimy - czyli stare opony palone w domach jednorodzinnych. Ekologia wciaz jest jeszcze pod psem.
[#29] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@APC74, post #27

APC74 napisał(a):

> Nie w odtwarzaczach MP3 na flaszkach. Musiałem założyć 4
> katalogi w swoim, żeby zmieścić wszystkie pliki (w każdym po
> ok. 130 plików, bo winda na więcej nie pozwala).

To nie moje są słowa, to legenda ludowa (Kazik)

[#30] Re: Jaka jest obecna sytulacja amigi

@Fei, post #29

no nie powaznie pytam,kiedys byl magazyn amiga i mozna sie bylo dowiedziec jaka jest sytulacja,teraz praktycznie w polsce sa 2 portale ppa i exec,no ale raczej nie mozna sie zorientowac w sytulacji amigi jaka jest ogolnie,mozna przeczytac newsy ze cos tam ktos zrobil,wydano jakis program,brakuje mi czego takiego jak kiedys pisal pan pampuch jak jest obecna sytulacja skad ma te wiadomosci itp.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem